Gyümölcskenyér, ahogy én tanultam
Állandó szereplője a karácsonyainknak, nemcsak azért, mert pillanatok alatt összedobható – tényleg! -, hanem mert gyakorlatilag elronthatatlan, ugyanakkor nagyon finom, némileg variálható is a beleszórt ez-meg-azok változtatásával. Ha még nincs tele a puttonyod a karácsonyi sütikkel, vagy szilveszterre szeretnél valami édeset is az asztalra tenni, próbáld ki nyugodtan!
Hozzávalók:
6 db tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
10 dkg datolya
10 dkg birsalmasajt
10 dkg apróra vágott dió
5 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancshéj
0,5 dl rum
Elkészítés:A tojások fehérjét a cukorral habbá verem, majd hozzákeverem a tojások sárgáját, a rumba áztatott gyümölcsöket és annyi lisztet, hogy hosszúkás cipókat tudjak belőle formálni. 170-180 fokos sütőben 30-35 percig sütöm. Tűpróba kötelező!
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.