A variációk száma végtelen
Ha ma nemzeti színű ételre vágynátok
Adunk egy-két inspiráló tippet, ha esetleg ma, nemzeti ünnepünk napján trikolór ételt fogyasztanátok.
Lássuk be, az ételeket először mindig a szemünkkel mérjük fel, így találkozunk velük először, tehát igen fontos, hogyan hatnak ránk vizuálisan. Fontos, hogy ínycsiklandó, gyönyörű látvány várjon minket a tányéron, a variációk száma pedig végtelen. Nemcsak a formákkal, hanem a színekkel is játszhatunk, ezen a napon például piros-fehér-zöld ételekkel is előrukkolhatunk.
Caprese saláta
A nagy kedvenc mozarellából, érett paradicsomból és friss bazsalikomlevelekből áll, melyet tetszés szerint sózhatunk, borsozhatunk és olívaolajjal locsolhatunk meg.
Paradicsomos spagetti
Olajon megfuttatott hagymát öntsünk fel hámozott paradicsomkonzervvel, ízesítsük sóval, borssal, rottyantsunk párat rajta, s már tálalhatjuk is a kifőtt tésztára. Szórjuk meg sajttal, tegyünk a tetejére friss bazsalikomleveleket. A paradicsomszószt természetesen dúsíthatjuk darált hússal.
New York-i sajttorta
Egy zacskó teljes kiőrésű kekszet összetörünk, 10 dkg olvasztott vajjal meglocsoljuk. Belesimítjuk a tortaformába, s 170 Celsius fokon 10 percig elősütjük. 6 doboz Philadelphia krémsajtot 15 dkg cukorral, egy citrom héjával és levével, 1 dl tejföllel, 3 db tojással összekeverünk, rásimítjuk a kekszalapra, s kb. 40 perc alatt megsütjük 170 Celsius fokon. Egy zacskó mirelit epret vagy 20 dkg friss epret (díszítésnek párat félreteszünk) 10 dkg cukorral felforralunk, ezzel a sziruppal leöntve és citromfűvel dekorálva tálaljuk a kihűlt sajttortát.
Olasz paradicsomleves
Egy felkockázott vöröshagymát megfuttatunk olívaolajon, rádobunk 3-4 gerezd fokhagymát, azt is megdinszteljük, majd ráüntjük a hámozott paradicsomkonzervet. Kakukkfűvel, bazsalikommal fűszerezzük, majd 0,5 l zöldségalaplével felöntjük, felforraljuk. Ha szükséges, kis cukorral édesítjük. Mozarellával és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.