A variációk száma végtelen
Ha ma nemzeti színű ételre vágynátok
Adunk egy-két inspiráló tippet, ha esetleg ma, nemzeti ünnepünk napján trikolór ételt fogyasztanátok.
Paradicsomos zöldbab saláta
Megpároljuk a zöldbabot, megfelezzük a koktélparadicsomokat, összekeverjük, majd pirított szezámmaggal megszórjuk. Ízlés szerinti öntettel tálaljuk, például mézes-mustáros szósszal. Önmagában, de húsok mellé is remek.
Tavaszi saláta
Felkarikázott retket és újhagymát egy tálba halmozunk, esetleg főtt tojást kockázunk rá, sózzuk, borsozzuk, majd 2 dl tejföllel nyakon öntjük.
Trikolór rizses köret
Hogy ne mindig szimpla rizst tálaljunk, dobjuk fel zöldbabbal (brokkolival, borsóval), sárgarépával, paradicsommal, s szórjuk meg petrezselyemmel.
Hozzászólás zárolva.