Facebook hozzászólás
219

Habos barack málnaöntettel

Mennyei ízek kavalkádja a habos barack málnaöntettel. Nem kell hozzá, csak pár darab őszibarack, tojás sem sok és liszt sem kell. Látványnak sem utolsó!

Habos barack málnaöntettel

Hozzávalók: 5 érett őszibarack, 4 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, fél citrom (leve), 2 evőkanál málnaszörp; a tojáshabhoz: 3 tojásfehérje, só, 2 evőkanál porcukor; a díszítéshez: málna, mentalevelek

Elkészítése: Leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliás cukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és fényes, sima masszává keverjük. A barackokat a tojáshabbal megtöltjük, kivajazott tepsibe rakjuk, és forró sütőben a hab keményedéséig sütjük, majd még 5 percig a sütőben hagyjuk, de a sütőajtót kissé kinyitjuk. Tányérokra tesszük, a hideg öntettel körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

forrás: www.manna.ro



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!