Habroló
Klasszikus cukrászdai sütemény a habroló, de otthoni körülmények között is el lehet készíteni. Tölteléke sokféle lehet, használjuk ki ezt a sokszínű felhasználhatóságot!
Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott levelestészta
3 darab tojás felvert fehérje
3 evőkanál kristálycukor
1 darab tojás sárgája
Elkészítés:
A leveles tésztát kigöngyölöm, ha már előre kinyújtottat vettem, vagy vékonyra nyújtom sodrófával, ha tömböt vettem. Megkenem a tojássárgájával, kb. fél centis csíkokra vágom, és feltekerem a fémcsövekre úgy, hogy a csíkok egymással fedésben legyenek. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és pirosra sütöm. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött habbá verem. Habzsákba töltöm. A tésztát kiveszem a sütőből, lehúzom a csőről, kicsit hűlni hagyom, majd megtöltöm a habbal.
Hozzászólás zárolva.