Facebook hozzászólás
1 176

Hajdina puding

A hajdina sokoldalúan hasznosítható növény, jelentőségét leginkább a kivételesen kedvező táplálkozás-élettani és gyógyhatású jellemzői adják. Kiválóan alkalmas gabonaféléink, ezen belül a búzából készített termékek kiegészítésére, helyettesítésére. Hasznos összetevője a diétás étrendnek.

Hozzávalók: 

Hajdina puding, Kép: Putóczki Gáborné
Kép: Putóczki Gáborné

½ bögre hajdina
½ bögre kókuszreszelék
1 bögre rizstej
2 bögre víz
1 nagy marék mazsola
¼ tk őrölt kardamom
½ tk őrölt fahéj
csipet só
fél citrom leve
1-2 ek eritrit
A tetejére: gyümölcsök
zselatin/agar-agar
Elkészítés: 
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat, majd beledobjuk a mazsolát. Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal, és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a kókuszreszeléket, közben kézi habverővel kevergetjük. Megsózzuk, belefacsarjuk fél citrom levét. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük. Alaposan lehűtve kínáljuk!

Gyors csokoládés sütemények
Az istenek eledelének nevezett kakaóbabból készült italok és ételek reneszánszukat élik. Leginkább közérzetjavító és hangulatjavító hatása ismeretes számunkra, de számos más tulajdonsága miatt is érdemes fogyasztani. Próbáljátok ki receptjeinket, biztos van közöttük kedvetekre való!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!