Facebook hozzászólás
376

Halászlé – mindenféle jóval

A halászlé igazán sokoldalú finomság, és nem csak az időzítését tekintve. Amire most feltétlenül figyelnünk kell, az az igazi téli magyaros módi: sokféle hallal sokféle fűszerrel igazán nem szabad kihagyni!

 

Kép: Wikipedia

Hozzávalók
● 1,5-2 kiló vegyes hal (ponty, harcsa, kecsege, süllő)
● egy-két halfej
● 30 deka halnyesedék és belsőség
● 2 nagy fej vöröshagyma
● 2 zöldpaprika
● 2 paradicsom vagy ennek megfelelő mennyiségű lecsó
● 1 gerezd fokhagyma
● pirospaprika
● pici törött bors
● 1 deci vörös bor
● só és megfelelő mennyiségű víz.

Elkészítése
A többféle halat megtisztítjuk, darabokra vágjuk, és besózzuk. A halak fejét, gerincét és az uszonyokat, valamint a belsőséget külön lábasban főzzük a karikára vágott vöröshagymával. Ha a víz forrni kezd, meghintjük pirospaprikával, sóval, és körülbelül egy órán át főzzük. Ezután a levest átszűrjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a zöldpaprikát, paradicsomot, a bort, és 20 perc alatt készre főzzük. Akkor jó a halászlé, ha az edényből fölszálló gőztől a kezünk összetapad.

Életforma-tippek

A halászlét főzés közben nem szabad kevergetni, csak rázogatni.

Kétségkívül megoszlanak a vélemények, ami a halászlét illeti. Persze érdemes meggyőzni bárkit arról, hogy legalább kóstolja meg ezt az igencsak ízes és valóban önálló magyar ételt. Az dogig biztosan segít a megfelelően elkészített hazai ízeket a legjobb zománcozott öntöttvas lábas.

Az Életforma Shopban is érdemes még egyéb ötleteket is keresgélni!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!