Halfilé, sült zöldségágyon
Évek óta halljuk, hogy kevés halat eszünk. Ennek az egyik oka az, hogy viszonylag nehéz friss halat beszerezni. Szerencsére, a nagyobb kereskedelmi láncok már dolgoznak a megoldáson. A hal maga is megosztó, hát még a fajtája, vagy éppen a származási helye. Azt gondolom, hogy kompromisszumot kell kötnünk. El kell fogadni, hogy inkább egy magyar afrikai vagy szürkeharcsa, esetleg kecsege, balin kerüljön a tányérunkra, mint egy ki tudja, hol és milyen módon „előállított” pangasius vagy tilápia filé. A lényeg, hogy találjuk meg a nekünk tetsző, ellenőrizhető származású, friss halat, és készítsük el.
Hozzávalók:
80-90 dkg afrikai harcsafilé
2-3 szál sárgarépa
2-3 fej burgonya
1-2 szál gyökérzöldség
1 fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi grill fűszerkeverék
kevés olaj, só, bors,
Elkészítés:
1. A halfilét töröljük szárazra, vágjuk fel 6-8 szeletre, dörzsöljük be a grill fűszerrel. A zöldségeket vágjuk kisebb kockákra. Kenjünk ki egy sütőedényt vékonyan olajjal, tegyük bele a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsük fel 1-2 dl hideg vízzel, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon süssük 10-12 percet.
2. Keverjük át a zöldségeket, helyezzük rá a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, és süssük 8-10 percet.
Max további receptjei itt találhatók.
Hozzászólás zárolva.