Hamis sajttorta
A sajttorta nagyon finom sütemény, de elkészítése kicsit sem kockázatmentes. Átsül, megreped vajon? Ennél a receptnél tökéletes sajttorta élményt kapunk mindenféle rizikó nélkül. És még sütni sem kell.
Hozzávalók:
40 dkg natúr Philadelphia krémsajt
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
2,5 dl tejszín
2,5 dl natúr joghurt
1 evőkanál citromlé
8 lap zselatin
30 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs
125 ml tej
2 teáskanál rum
kb. 20 db babapiskóta
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, összevágjuk ha kell, vagy kíméletesen felengedjük, ha mirelitet használunk. A tejet összekeverjük a rummal. A krémsajtot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a joghurtot és a citromlevet is. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felverjük, hideg helyre tesszük. A zselatint jól kinyomkodjuk, néhány csepp vízzel kis lángon rövid idő alatt felmelegítjük. Először a zselatint a sajtmasszához keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, végül a gyümölcsöket. A tortaformát kibéleljük a rumos tejben megmártott babapiskótával, és a sajtos gyümölcsös masszát ráöntjük. Egy éjszakára a hűtő tesszük pihenni.
Hozzászólás zárolva.