Facebook hozzászólás
837

Hamis tiramisu torta

A tiramisúnak rengeteg változata van, készítik málnával, eperrel, pohárkrémként. Mutatunk egy olyan verziót, ahol a mascarpone helyét a tejföl veszi át. Érdekes megoldás!

Hamis tiramisu torta, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
1 darab 175gr-os tejföl
30 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
4 csomag vaníliás cukor
3 dl főzött kávé ízesítve rummal vagy rumaromával
2 csomag 2×20 dkg -os babapiskóta
1 tábla étcsokoládé
3 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A tejfölt a porcukorral simára keverjük. A habtejszínt a fixálóval, 2 cs vaníliás cukorral keményre felverjük, majd a tejfölös masszához forgatjuk.
A kávét elkeverjük 3 cs vaníliás cukorral és a rummal. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, de figyeljünk rá, hogy ne áztassuk el!
Egy 26 cm-es tortaforma alját kitesszük babapiskótával, majd erre kerül egy réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból még van.
Krémmel fejezzük be! A tetejét megszórhatjuk cukrozatlan kakaóporral vagy fahéjjal. Én most csokimázzal vontam be.
Legalább egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.

 

Karamellás tiramisu torta
A mascarpone alapú krémsajtos, tejszínes krém a világ egyik legfinomabb ételei közé tartozik. Az olaszok nagyon értenek a tiramisu készítéshez, aminek ez a krém az alapja. Csánk Györgyi csodálatosan szép – és biztos nagyon finom – tortát kreált belőle.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!