Húsgolyók – párolt vajbabbal
Stefánia vagdaltat készítettünk pulykahúsból, majd egy puha vajbab ágyra fektettük. Nemcsak a látvány, de a íze is fenséges volt. Igazi vendégváró finomság!
Hozzávalók:4 főre
- 40 dkg darált hús
- 6 db tojás
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél teáskanál pirospaprika
- fél teáskanál só
- frissen őrölt bors
- kevés olívaolaj
- 50 dkg vajbab
- só
- fél citrom leve
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a felaprított hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borssal. A tojást keményre főzzük. Amikor kihűlt, megpucoljuk és a tojások köré a húsból gombócot formázunk. Kiolajozott tepsire tesszük a húsgolyókat, és 180 fokos sütőben megsütjük. A vajbabot gőzpárolóban megpároljuk. Sózzuk, olajjal és citromlével meglocsoljuk.
A befűszerezett darált húst becsomagolhatjuk leveles tésztába is, majd bedobozolhatjuk másnapra tízóraira, ebédre! Kattints a receptért!
Hozzászólás zárolva.