Húsos zabpalacsinta
A palacsinta variációkból kifogyhatatlanok vagyunk. Most Dia konyhájából lestünk el egy könnyed, de laktató, nem hagyományos változatot. Ízleni fog!
Hozzávalók
1. Húsos töltelékhez:
- 40-50 deka darált hús
- a nagy fej vöröshagyma
- kevés kókuszzsír
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
Fél kiló zsírszegény darált húst pici kókuszzsíron megfonnyasztott hagymán megpirítasz, majd a tűzről levéve sóval, borssal, pirospaprikával megszórod, pici vizet aláöntesz és megpárolod.
Hozzávalók:
2. Palacsinta:
- 150 ml langyos víz
- 1 tojás
- 50 g zabpehelyliszt
Elkészítés:
A 150 ml langyos vizet, 1 tojást, 50 g zabpehelylisztet és csipet sót csomómentesre keverek, 10 percet állni hagyom, majd kókuszzsírral kikent teflon vagy kerámia serpenyőben, lassú tűzön mindkét oldalát átsütöm.
Én vastagabb palacsintákat készítettem, azt kicsit könnyebb volt megfordítani.
A darált húsos töltelék lehet „natúr”, de tehetsz hozzá sűrített paradicsomot, pestot, a kedvenc fűszereidet, bármit. 🙂
Hozzászólás zárolva.