Így kell felültetni egy csirkét
Ezt az ételt, ha jól emlékszem, egy dél-amerikai főzős műsorból vettem, csak át alakítottam – írja Max. A lényege, hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika. Bátran állíthatom, hogy jó módszer. Én is használtam, csak akkor borosüveggel és újévi malaccal. Az is remekül sikerült!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, leszárítjuk, a fűszer 1/3 át beleszórjuk az üres dobozba, óvatosan ráöntünk kb. ½ dobozra való sört (lassan mert felhabzik!). A maradék fűszert egy kis sörrel összekeverem, és kívül-belül alaposan bekenem vele a madarat. Az így előkészített csirkét ráültetem a dobozra, a lábaival kitámasztom (nehogy elszálljon!), és be a sütőbe. 180-200 C° fokon kb. 2 óra alatt készre sütöm. A sütés ideje a csirke korától függ, érdemes hústűvel időnként ellenőrizni.
A mikor megsült, nagyon vigyázzunk a levételnél, mert a doboz tele van forró folyadékkal!!! Mi úgy szoktuk levenni, hogy először egy kicsit hagyjuk hűlni, utána egy grill fogóval megszorítom a dobozt, majd egy grill csipesszel finoman lehúzom a pipit. Nagyon óvatosan, mert omlós, puha! Max konyhájában ehhez a csirkéhez ezt a rozmaringos sült krumplit ajánlják! Pompás párosítás! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.