Facebook hozzászólás
1 071

Így készül a házi túró rudi! Jobb, mint az eredeti?

Felnőttek és gyerekek is imádják, nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle. De hogy ne kelljen folyton a boltba szaladgálni, akár otthon is elkészíthetjük a túró rudit. Az alapreceptet, a natur változatot  aztán majd kreatívan, ízlés  szerint variálhatjuk.

Kép: Wikipedia

Hozzávalók
● 50 deka túró
● 20 deka vaj
● 10 deka porcukor
● 1 csomag vaníliás cukor
● 5 deka mazsola
● 30 deka tortabevonó csokoládé

Elkészítés
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, és az előzőleg beáztatott mazsolát. (A mazsola elhagyható, ha valaki nem szereti!) Habosra keverjük, majd a masszát nyomózsákba töltjük, és 8-10 centis rudakat formálunk belőle, zsírpapírra tesszük, és hűtőszekrényben jól lehűtjük őket.
A tortabevonót felolvasztjuk, majd a rudakat belemártjuk, ismét zsírpapírra rakosgatjuk, és hagyjuk, hogy a csokoládé „rádermedjen”.

Életforma-tippek

Igazán nem bonyolult ez a házi túrórudi, ha valaki nagy kedvelője ennek a spéci magyar finomságnak, igazán érdemes megpróbálkoznia vele. A végeredmény biztosan finom lesz, legfeljebb nem lesz olyan szép, mint az eredeti.

De hogy a külalakkal se legyen baj, ajánlunk hozzá két apróságot az Életforma Shopból. Az egyik egy nyomózsák, amelyhez több fej is tartozik, így nemcsak rudinyomóként tudod használni, hanem máskor is, többféle süti díszítéséhez. A szilikon zsák  5 műanyag nyomófejjel 1.190 forintba kerül.

A máik nem biztos, hogy itt kelleni fog, hiszen mártani kell a rudakat, de ez a csokikenő spatula esetleg kellhet némi kozmetikázáshoz. 390 forintba kerül.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!