Így készül a másnapos mézes puszedli
Az ünnepi hangulathoz nélkülözhetetlen a csokoládé, a narancs és a fahéj illata, s ezek rendszerint a mézes sütemények alapanyagai is. Ez a nagyon finom puszedli egynapos pihentetés után alakul finom süteménnyé. Ezért másnapos. Harmadnapra viszont láthatatlanná válik, ha nem vigyázunk!
Hozzávalók:
Tészta:
50 deka liszt
3 tojás
15 deka cukor
15 deka méz
4 deka margarin
1 tasak mézeskalács fűszer
½ narancshéj
Díszítés: 20 deka főzőcsoki, 13 deka margarin
Elkészítés:
A mézet és a margarint felolvasztjuk. A liszthez egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, és egy fél reszelt narancshéjat. A felolvasztott margarint (vagy vajat) és a mézet hozzácsorgatjuk, beleszórjuk a mézeskalács fűszert, majd jól összegyúrjuk. Egy napig szoba hőmérsékleten pihentetjük.
Másnap ismételten átdolgozzuk (átgyúrjuk) a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk (kb fél cm) és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Még melegen csokimázba mártogatjuk,száradásig sütőpapírra rakjuk és tetszés szerint díszítjük.
Hozzászólás zárolva.