Facebook hozzászólás
493

Így készül a másnapos mézes puszedli

Az ünnepi hangulathoz nélkülözhetetlen a csokoládé, a narancs és a fahéj illata, s ezek rendszerint a mézes sütemények alapanyagai is. Ez a nagyon finom puszedli egynapos pihentetés után alakul finom süteménnyé. Ezért másnapos. Harmadnapra viszont láthatatlanná válik, ha nem vigyázunk!

mézes
Tetszés szerint díszíthető

Hozzávalók:

Tészta:
50 deka liszt
3 tojás
15 deka cukor
15 deka méz
4 deka margarin
1 tasak mézeskalács fűszer
½ narancshéj

Díszítés: 20 deka főzőcsoki, 13 deka margarin

Elkészítés:
A mézet és a margarint felolvasztjuk. A liszthez egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, és egy fél reszelt narancshéjat. A felolvasztott margarint (vagy vajat) és a mézet hozzácsorgatjuk, beleszórjuk a mézeskalács fűszert, majd jól összegyúrjuk. Egy napig szoba hőmérsékleten pihentetjük.
Másnap ismételten átdolgozzuk (átgyúrjuk) a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk (kb fél cm) és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Még melegen csokimázba mártogatjuk,száradásig sütőpapírra rakjuk és tetszés szerint díszítjük.

Mandulás-fahéjas csillag – nem csak a szeretet ünnepére
Első ránézésre olyan, mint egy mézeskalács sütemény. Az íze azonban teljesen más, a mandula és likőrje miatt. Csák László a MOM cukrászmesterének kedvenc süteménye. Próbáld ki te is!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!