Facebook hozzászólás
454

Imádnivaló csokis süti sütés nélkül

Ezt a sütit nem kell sütni, így nem lehet elégetni sem. Viszont egy napot állnia kell! Ínycsiklandóan maszatos, és elég tömény ahhoz, hogy tényleg elég mindenkinek egy vékony szelet.

Kép: archív

Hozzávalók
½ kg háztartási keksz (vagy bármilyen, sima keksz)
2 marék dió
25 deka margarin (1 kocka)
¾ bögre cukor
10 evőkanál kakakópor (nincs pontos mennyiség, a lényeg, hogy a végén szép sötétbarna legyen)
2 deci tej

Elkészítése
A kekszet és a diót zacskóba töltjük, a száját összekötjük, leterítjük egy konyharuhával (így nem szakad majd ki a zacskó), és kalapáccsal, klopfolóval vagy bármi mással apróra törjük. A margarint, a kakaót és a cukrot gőz fölött kell összeolvasztani. Lehet, hogy ez ijesztően hangzik, de valójában csak annyit jelent, hogy egy lábasban vizet forralunk, és amikor már gőzölög, a tetejére ráteszünk egy másik – hőálló – edényt. Figyelni kell arra, hogy az alja ne érjen bele a vízbe! Ha ez megvan, mehet bele a vajas-cukros massza, folyamatosan kevergetve a gőz fölött villámgyorsan elolvad, és szép, fényes sötétbarna máz lesz belőle. Ha összeállt, és megfelelően gusztusosan sötétbarna (vagyis elég benne a kakaó), mehet bele a tej is. Ha ez is megvan, a mázba belekeverjük a kekszes diót. Szükség lesz egy magas falú formára (hivatalosan őzgerinc – ez a hosszúkás, bordázott forma –, de akár muffinformák is lehetnek, vagy bármi más, ami ránézésre körülbelül megfelelő méretű), ezt átlátszó műanyag fóliával kibéleljük, belekaparjuk a masszát, a tetejére is ráhajtjuk az oldalt kilógó fóliát és egy napra hűtőbe tesszük. Utána szeletelhető. Finom!

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!