Facebook hozzászólás
6 026

Indiai fűszeres rizs (biryani)

A biryani lényege a basmati rizs, valamint a vele főzött fűszerek sokasága. Ez egy hús nélküli változat, de készíthető csirkével, hallal, rákkal, birkával is akár.

Indiai fűszeres rizs, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál só
1/2 teáskanál kurkuma
20 dkg hosszú szemű basmati rizs
6 kardamommag összezúzva
1 teáskanál köménymag
egy meréknyi mazsola
egy maréknyi pirított kesudió

petrezselyem vagy koriander a tetejére

Elkészítés:

Öntsük az olajat egy serpenyőbe, 10 perc alatt süssük aranyzínűre a hagymát. Közben forraljunk egy nagy lábas vizet, tegyük bele a sót, kurkumát és fahéj rudat.Öntsük hozzá a rizst, újra forraljuk fel, majd mérsékeljük alatta a lángot, hogy a víz csak gyöngyözzön. Fedő és keverés nélkül félpuhára főzzük. Szűrjük le a rizst, és öblítsük le egy kannányi forrásban lévő vízzel. Csöpögtessük le. Keverjük a hagymába az összetört kardamomot és köményt, rövid ideig pirítsuk. Forgassuk össze a mazsolával és a pirított kesudióval, végül a forró rizzsel.

Mandulás pulykaragu
A kicsit unalmas pulykamellet is lehet izgalmassá tenni, csak kell hozzá találni egy olyan társat, ami kiemeli a szürkeségből a pulykát. Jelen esetben ez a társ a mandula.

Azonnal tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!