Indul a padlizsán szezon, ne tétlenkedj!
Egyre több és egyre szebb lila, feszes héjú, csillogó padlizsánnal találkozom a Bosnyák téri piacon, ahová heti rendszerességgel járok, nyáron akár többször is megfordulok ott. Érdemes sokféle padlizsán receptet kipróbálni, mert nagyon egészséges zöldség, ilyenkor nem is drága, úgyhogy szeretettel ajánlom összeállításomat.
Felsorolni sem lehet szinte, mennyi csodás töltelékkel gazdagíthatjuk a padlizsánt a hústól kezdve a zöldségeken át. Ez egy egészséges változat tofuval és barna rizzsel. Receptjét a képre kattintva olvashatod.
Bizony, az olaszok a padlizsánból is képesek csodálatos fasírtszerű ételt alkotni, na ná, hogy paradicsom mártással körítve! Receptért kattints a fotóra!
A baba ganoush egy füstös, telt ízű padlizsánkrém, a libanoni konyha egyik legjobb darabja. Sokan összetévesztik a hummusszal, pedig az csicseriborsóból készül, a baba ganoush pedig padlizsánkrém. A közös pont a tahini, azaz szezámpaszta. Katt a képre!
Érdemes kipróbálni más nemzetek konyháinak klasszikus receptjeit, ezzel nemcsak szuper íz-élményekben lehet részünk, de megtanulhatunk más konyhatechnikai eljárásokat is. A görögök muszakája remek kiindulópont, hogy körülnézzünk a nagyvilágban.
Végül, de nem utolsó sorban egy könnyed vacsora, túróval, tejföllel, padlizsánnal. Diétában is remek választás. A receptet a képre kattintva éred el.
Hozzászólás zárolva.