Facebook hozzászólás
852

Inlagd gurka med dill – Kaporral pácolt uborka

Ezek a pácolt uborkák egyszerre édesek és ecetesek, a kapor ízét jól érezni rajta. Tökéletesek szendvicsfeltétnek, de étel mellé savanyúságnak is. Más fűszerekkel – aprított mentával és korianderrel – is kísérletezhetünk. A cukrot helyettesíthetjük mézzel, ami kicsit intenzívebb ízt ad – írja Anna Borens Lagom című könyvében.

Uborkák, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók 7-10 adaghoz:

  • 240 ml (1 csésze) víz
  • 4 ek természetes nádcukor
  • 4 ek fehér borecet
  • egy csipet só, frissen őrölt bors
  • 1 nagy uborka egész vékonyra szeletelve
  • 1 ek friss aprított kapor

Elkészítés:

Nagy, tiszta befőttesüvegbe öntsük össze a a vizet, a cukrot, az ecetet, a sót, a borsot. Csavarjuk rá a tetőt, és jó alaposan rázzuk össze, hogy a cukor nagy része feloldódjon. Adjuk hozzá a szeletelt uborkát, hogy a lé ellepje. Tálalás előtt legalább egy órára tegyük hűtőbe! Egy hétig tartható el. Jó étvágyat!

A boldogság svéd titka
Pont jó! Ezt jelenti a svéd LAGOM szó. Arról szól, hogyan élhetünk harmonikusan és elégedetten a mindennapokban az evéstől kezdve, az öltözködésen át az életmódig, a munkáig. Vagyis tanuld meg élvezni a mértékletességet! E könyv szerzője Anna Brones, aki svéd kivándorló családban született az Egyesült Államokban. Ez a könyv abban segít, hogy tudatosabban éljünk, okosan kiléphessünk a napi mókuskerékből, hogy bölcsebben éljük a jelent!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!