Facebook hozzászólás
246

Isteni finom mandulás csirkemáj

A mandula a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi, és májjal együtt nagyon finom! Minden májjal, de ez talán a legolcsóbb. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj

2-3 tojás

1-2 kanál tej

10 dkg liszt

1 csomag vékony szeletekre vágott mandula

zsemlemorzsa

olaj

Elkészítése:

A megtisztított csirkemájat először lisztbe, utána kevés sós tejjel elkevert, felvert tojásba, majd a mandulaszeletkékbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.

Készíthetjük úgy, hogy a tojás után zsemlemorzsába mártjuk és a bepanírozott májakat megtűzdeljük a mandulalapokkal, majd forró olajban kisütjük. Vajas krumplipürével és csalamádéval tálaljuk.

Mandulalapocskák készen is kaphatók, de otthon is elkészíthetjük: a csonthéjától megfosztott mandulákat leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és a héjukat kézzel ledörzsöljük, majd késsel apró szeletekre felvagdossuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!