Facebook hozzászólás
889

Japán gyümölcsnyárs bundázott sült fagylalttal

Igazi keleti desszert csupa olyan finomsággal, ami a magyar ízlésnek nagyon is megfelel. Ugyanakkor a sült fagyi biztosíték arra, hogy ezt a csinos tálat mindenki nagyon egzotikusnak fogja találni.

 

Kép: Életforma/Bartos Gyula

Hozzávalók
(adagonként)

● gyümölcsök (banán, zöldalma, sárgadinnye, eper stb.)
● 1 evőkanál szőlőmagolaj
● fél deci rizspálinka
● 2 evőkanál barna cukor
● 2 darab bambusznyárs
● 1 gombóc vaníliafagylalt
● tojás a panírozáshoz
● 2 evőkanál tempuraliszt
● 3 evőkanál panko (japán morzsa)
● olaj a fagylalt sütéséhez
● mentalevél a díszítéshez

Elkészítése
A vaníliafagylaltot bepanírozzuk, mégpedig a következő sorrendben: tempura, tojás, tempura, tojás, panko. Ezután 2 órára a fagyasztóba tesszük.
A gyümölcsöket 2×2 centis kockákra vágjuk, és feltűzzük a nyársra. Egy serpenyőben felhevítjük a szőlőmagolajat, és beletesszük a nyársakat. Miután mindkét oldaluk megpirult, hozzáöntjük a rizspálinkát és a barnacukrot. Ha a cukor elkezd karamellizálódni, lehúzzuk a tűzhelyről. A fagylaltot bő olajban kisütjük, és a nyársak mellé helyezzük egy tányérra. Mentával és karamellel díszítjük.

Sütőben sült zeller panko morzsában
A panko morzsa nagyon sokoldalúan használható, nemcsak fagylalt panírozásra, hanem például zöldségek bundázására is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!