Jéghideg paradicsomleves zöldségekkel
Kánikulában egy hideg leves jobban felüdít, mint egy pohár jeges ital. Itthon elsősorban a gyümölcsleveseket esszük hidegen, de most már hódítanak a különböző zöldségekből készült mediterrán levesek is. Ez a recept a paradicsomra alapoz. Sikerrel!
Hozzávalók
● 1-2 zellerszár
● 2 sárgarépa
● 1 vöröshagyma
● 1/2 kiló paradicsom vagy
1 üveg paradicsomlé
● 1 csipet cukor
● só, bors, bazsalikom
Elkészítése
A zellerszárat vágjuk ujjnyi darabokra, a répát pedig karikára, a hagymát aprítsuk fel. Egy csepp olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd a többi zöldséget. Dobd hozzá a hámozott paradicsomokat vagy öntsük fel a paradicsomlével, tegyük bele a fűszereket, és kóstolgatva főzzük körülbelül 10 percig. A fazekat állítsuk jéghideg vízbe, majd a levest egy nagyobb tálba öntve hűtsük tovább. Ha már nem meleg, tegyük a hűtőbe. Jéghidegen tálaljuk. (Forrás: andio)
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
● A zöldséges hideg leveseket a különböző fűszerek teszik még finomabbá. Érdemes ehhez is az asztalra tenni egy kis borsot, meg egy szárított bazsalikomot, kakukkfüvet vagy oregánót. Mi ezt a fa együttest ajánljuk, amelyben még a szalvétának is akad hely.
Az Életforma Shopban nemcsak asztali fűszertartót találsz, hanem a konyhai munkához is vannak nagyon praktikus ajánlatok!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.