Jégsaláta szalonnával és márványsajtos öntettel
Itt a bizonyíték, hogy a saláta egyáltalán nem „nyúlkaja”. Ez itt egy meglehetősen súlyos verzió, de annál finomabb!
Hozzávalók:
fél kiló jégsaláta,
25-25 deka lollo rosso,
fél kiló húsos szalonna (bacon),
10 deka kéksajt,
2,5 deci tejszín,
30 deka lilahagyma,
10 deka mazsola,
0,3 deci Worchester-szósz,
1-1 deka csípős paprika és fokhagyma,
fél kiló pirított kenyérkocka.
Elkészítése:
a tejszínt, a Worchestert, a fokhagymát és a kéksajtot összeturmixoljuk. Összevágjuk a zöldséget, tálba tesszük, hozzáadjuk a kenyérkockát, és összekeverjük a mártással. A grillen mindkét oldalán ropogósra sütött szalonnaszeleteket hozzáadva tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.