Joghurtos baracktorta
Még kapható a piacokon finom, édes őszibarack. Ez a gyümölcs is alkalmas arra, hogy turmixot vagy egyéb finomságot készítsünk belőle, mi most egy nagyszerű torta receptet kaptunk.
Barackos piskóta hozzávalói:
- 7 db tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 3 dkg őszibarack
A krém hozzávalói:
- 20 dkg joghurt
- 20 dkg őszibarack
- 10 dkg cukor
- 3 dkg vaníliás cukor
- 2 cl barackpálinka
- 20 dkg hideg pudingpor
- 80 dkg tejszínhab
- 3 dl tejszín
A piskótát hagyományosan készítjük, egy kis barackkal megbolondítva. Tojásokat kettéválasztjuk és cukorral habbá verjük őket. A barackot apróra vágjuk, lisztbe keverjük. Összekeverjük a tojásokat a liszttel. Az így kapott masszát egy tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, 30-35 perc alatt elkészül.
A barackot felkockázzuk. A barackpálinkát, cukrot, vaníliáscukrot hozzáadjuk. A pudingport a joghurttal, a tejszínnel simára keverjük. Belekeverjük a barackos elegyet. Tejszínhabbal lazítjuk. (20dkg tejszínhab a díszítéshez)
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, a krémet beletöltjük. 20dkg tejszínhabbal és barack szeletekkel díszítjük.
Hozzászólás zárolva.