Facebook hozzászólás
263

Joghurtos baracktorta

Még kapható a piacokon finom, édes őszibarack. Ez a gyümölcs is alkalmas arra, hogy turmixot vagy egyéb finomságot készítsünk belőle, mi most egy nagyszerű torta receptet kaptunk.

Barackos piskóta hozzávalói:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 3 dkg őszibarack

A krém hozzávalói:

  • 20 dkg joghurt
  • 20 dkg őszibarack
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg vaníliás cukor
  • 2 cl barackpálinka
  • 20 dkg hideg pudingpor
  • 80 dkg tejszínhab
  • 3 dl tejszín

A piskótát hagyományosan készítjük, egy kis barackkal megbolondítva. Tojásokat kettéválasztjuk és cukorral habbá verjük őket. A barackot apróra vágjuk, lisztbe keverjük.  Összekeverjük a tojásokat a liszttel. Az így kapott masszát egy tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, 30-35 perc alatt elkészül.

A barackot felkockázzuk.  A barackpálinkát, cukrot, vaníliáscukrot hozzáadjuk. A pudingport a joghurttal, a tejszínnel simára keverjük. Belekeverjük a barackos elegyet. Tejszínhabbal lazítjuk. (20dkg tejszínhab a díszítéshez)

A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, a krémet beletöltjük. 20dkg tejszínhabbal és barack szeletekkel díszítjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!