Joghurtos mákos csoda
Gyors kevert mákos tésztát dobtunk össze egy kis mazsolával, vagy tetszés szerint meggyel ízesítve. Több napig is eláll, persze csak ha nem fogy el pecek alatt.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 35 deka cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- másfél deci olaj
- 2 és fél deci joghurt (vagy kefir)
- 12 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
- 10 deka darált mák
- 2 kanál mazsola (kimagozott meggy)
Elkészítés:
A mák és mazsola (meggy) kivételével a hozzávalókból könnyű tésztát készítünk. A sütőlap alját sütőpapírral béleljük és a tészta 2/3-át beleöntjük, majd a megmarad 1/3 részhez hozzáadjuk a mákot és a mazsolát (amit előre meleg vízben áztatunk, majd lecsorgatjuk),majd ráöntjük a fehér masszára. Kb.2oo fokon kb 2o percig tűpróbáig sütjük. A kisült tésztát még melegen kiborítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Könnyű, gyorsan elkészül és nagyon szaftos még harmadnap is .
A mákos baklavánkat kóstoltad már? A receptjét itt találod!
Hozzászólás zárolva.