Facebook hozzászólás
4 747

Joghurtos mákos csoda

Gyors kevert mákos tésztát dobtunk össze egy kis mazsolával, vagy tetszés szerint meggyel ízesítve. Több napig is eláll, persze csak ha nem fogy el pecek alatt.

nagyon egyszerű kevert tészta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 35 deka cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • másfél deci olaj
  • 2 és fél deci joghurt (vagy kefir)
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 sütőpor
  • 10 deka darált mák
  • 2 kanál mazsola (kimagozott meggy)

Elkészítés:

A mák és mazsola (meggy) kivételével a hozzávalókból könnyű tésztát készítünk. A sütőlap alját sütőpapírral béleljük és a tészta 2/3-át beleöntjük, majd a megmarad 1/3 részhez hozzáadjuk a mákot és a mazsolát (amit előre meleg vízben áztatunk, majd lecsorgatjuk),majd ráöntjük a fehér masszára. Kb.2oo fokon kb 2o percig tűpróbáig sütjük. A kisült tésztát még melegen kiborítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Könnyű, gyorsan elkészül és nagyon szaftos még harmadnap is .

A mákos baklavánkat kóstoltad már? A receptjét itt találod!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!