Kalácsfelfújt
Ha van otthon maradék kalács, puffancs, ne dobjuk ki, készítsünk belőle felfújtat egyszerűen és gyorsan! Egy tartalmas leves után kiváló vacsora lesz belőle, és ne lepődjünk meg, ha hamarosan ismétlést követel a család.
Hozzávalók 4 főre:
500 g maradék kalács
5 tojás
100 g cukor
egy csipet só
300 ml tej
300 ml tejszín
1/2 vaníliarúd
Elkészítés:
A kalácsot felkockázzuk vagy felszeleteljük. Ha friss, sütőben kissé kiszárítjuk. Sütőtálba tesszük. A tojást a cukorral és a sóval kikeverjük. A tejet és a tejszínt felforraljuk a vaníliarúddal és a kikapart magjaival. Folyamatos keverés mellett a tojáshoz öntjük, majd az egészet a kalácsokra. A kalácsokat megnyomkodjuk, és 10 percet várunk, hogy beigya a folyadékot.
150 fokon sütjük. Hogy meddig, az a sütőtál méretétől is függ, de a lényeg, hogy a folyadék pudingszerűvé váljon a kalácson.
Hozzászólás zárolva.