Kaporleves, habos galuskával
A kapor egészséges.Tettük már kovászos uborkához, túrós lepénybe, készítettünk mártást is belőle, de ez a leves felül múlt minden eddigi elképzelésünket. A habos galuska valósággal feldobja, még a látványt is. Muszáj kipróbálnod!
Hozzávalók:
- 1 csokor kapor
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 l víz
- 1 deci tejföl
- 1 tojás sárgája
- 1 kávéskanál ecet
- fűszerek
Galuskához:
- 1 tojás fehérje
- 1 evőkanál liszt
- só
Elkészítés:
A megmosott kaprot apróra vagdalom, majd megfuttatom a forró olajon, meghintem a liszttel és felengedem a vízzel. Ízestem 1 húsleveskockával vagy ételízesítővel, pici fehér borssal, és körülbelül 5 percig forralom. Az egy deci tejfölt kikeverem a tojás sárgájával, és a lébe öntöm, majd pár percig együtt forralom. Egy kevés ecettel teszem pikánssá.
Közben a tojások fehérjéből kemény habot verek, meghintem a liszttel, óvatosan összekeverem. Egy nagyon könnyű, habos állagú masszát kapok, amiből kanállal galuskákat „szaggatok” a forrásban lévő levesbe.
Tipp: Én tálaláskor pici reszelt sajttal, és pirított sonkadarabokkal szórtam meg. Ez utóbbi persze elhagyható, de ha van, remekül beleillik az „összeállításba.”
Hozzászólás zárolva.