Káposztás tésztával töltött mangalicakaraj savanyú káposztával
A mangalica húsa állítólag egészségesebb, mint a hagyományos sertésé. A tudományos álláspont szerint ez nem így van. Az viszont biztos, hogy a mangalica nagyon finom, húsának nagyobb zsírtartalma finoman eloszlik, ezért különlegesen ízletes és lédús pecsenye készíthető belőle. Íme egy farsangi káposztás variáció!
Hozzávalók
70 deka mangalicakaraj egyben
1 adag kész káposztás tészta
6 szelet bacon
30 deka savanyú káposzta
4 nagyobb héjában főtt burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 deci fehérbor
1 paradicsom
2 evőkanál étolaj
őrölt és egész kömény
babérlevél
só, bors ízlés szerint
Elkészítése
A mangalicakaraj közepét felszúrjuk, a belsejét őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával bedörzsöljük be, sózzuk, és megtöltjük az előre elkészített káposztás tésztával. Serpenyőben, kevés olajon, nagy hőmérsékleten a karaj minden oldalát megsütjük, majd a hőmérsékletet csökkentve, fedővel letakarva, többször forgatva teljesen átsütjük.
A vékony csíkokra vágott bacont serpenyőben megpirítjuk, a vöröshagymát szeletre vágva hozzáadjuk. Beletesszük az átmosott savanyú káposztát, majd az egészet fehérborral felöntve, babérlevéllel alaposan összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk. A sült megmaradt levét is ráöntjük, még egyszer felforraljuk, majd a paradicsomot vékony csíkokra vágva, a tálalás előtt közvetlenül keverjük bele.
A héjában főtt burgonyát serpenyőben, kevés olajban megsütjük, köretként kínáljuk hozzá.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!
Hozzászólás zárolva.