Facebook hozzászólás
1 058

Káposztasaláta, amitől karcsúsodsz

Ezt a salátát egy gyorsétterem láncnál kóstoltam, megmondom őszintén, azóta is rajongója vagyok, és bár amúgy sem járok gyakran gyorsétterembe, néha egy-egy káposzta salátára elcsábulok. De egy ideje magam is el tudom készíteni azt a finom, édeskésen savanyú salátát, és egyáltalán nem is ördöngösség!

Káposzta saláta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50-60 dkg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
1 termetes sárgarépa
opcionális: 1 alma, 1/2 teáskanál zellermag
1 evőkanál citromlé
némi reszelt citromhéj
1 pohár joghurt
2 evőkanál majonéz
folyékony édesítő ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldségeket nagyon apróra vágjuk, még jobb, ha a robotgéppel reszeltetjük le. Ne legyen nagyon apró a reszelék, mert akkor pép lesz a salátából, az meg nem annyira kívánatos.
Keverjük össze a joghurtot, a majonézt, sót, borsot, édesítőt. A zöldségekre öntsük rá a citromlevet, az öntetet, és alaposan keverjük össze. Kóstolgassuk, és korrigáljuk az ízeket a szánk íze szerint.
24 órai hűtőben érlelés kifejezetten jót tesz a salátának, addigra a zöldségek engednek némi levet, az ízek összeérnek, és egy ellenállhatatlanul jó ízű, ropogós téli salátával találjuk szemközt magunkat.
Ez a recept attól diétás, hogy nem cukrot és nem házi majonézt használtam, ráadásul hozzáadott szénhidrát sincs benne.

Zelleres-köményes szőlősaláta
Egy cseppet sem unalmas saláta szőlőből, zellerből és édesköményből. Kipróbálásra ajánljuk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!