Káposztasaláta, amitől karcsúsodsz
Ezt a salátát egy gyorsétterem láncnál kóstoltam, megmondom őszintén, azóta is rajongója vagyok, és bár amúgy sem járok gyakran gyorsétterembe, néha egy-egy káposzta salátára elcsábulok. De egy ideje magam is el tudom készíteni azt a finom, édeskésen savanyú salátát, és egyáltalán nem is ördöngösség!
Hozzávalók:
50-60 dkg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
1 termetes sárgarépa
opcionális: 1 alma, 1/2 teáskanál zellermag
1 evőkanál citromlé
némi reszelt citromhéj
1 pohár joghurt
2 evőkanál majonéz
folyékony édesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket nagyon apróra vágjuk, még jobb, ha a robotgéppel reszeltetjük le. Ne legyen nagyon apró a reszelék, mert akkor pép lesz a salátából, az meg nem annyira kívánatos.
Keverjük össze a joghurtot, a majonézt, sót, borsot, édesítőt. A zöldségekre öntsük rá a citromlevet, az öntetet, és alaposan keverjük össze. Kóstolgassuk, és korrigáljuk az ízeket a szánk íze szerint.
24 órai hűtőben érlelés kifejezetten jót tesz a salátának, addigra a zöldségek engednek némi levet, az ízek összeérnek, és egy ellenállhatatlanul jó ízű, ropogós téli salátával találjuk szemközt magunkat.
Ez a recept attól diétás, hogy nem cukrot és nem házi majonézt használtam, ráadásul hozzáadott szénhidrát sincs benne.
Hozzászólás zárolva.