Kapros-füstölthalas szendvicskrém Max konyhájából
Nagyon szeretjük a halakat – legyen az akár egy frissen füstölt lazac vagy egy pácolt pisztrángos szendvics. Sokszor szerepelt a füstölt hal a Darnay pince borvacsoráin, rendezvényein is, és egy-két esküvői menüben is előkelő helyet kapott! Nincs bántóan hal íze, inkább olyan kicsit figyelem felhívó, hogy mit is lehet egy jó füstölt halból készíteni. Évek óta népszerű téma, hogy kevés halat eszünk, itt az ideje, hogy ezen a fronton is erősítsünk! Együnk halat! És igaza van Somogyi Zoltán Maxnak! Együnk!
Hozzávalók:
- 25-30 dkg füstölt pisztrángfilé
- 20-25 dkg krémsajt
- 1 kisebb piros paprika (kápia, kaliforniai) – kis kockákra vágva
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 2 tk mustár
- 2 tk aprított kapor zöldje
- pár csepp citromlé
- frissen őrölt bors
- tálaláshoz apróra vágott metélőhagyma
Elkészítés:
Keverjük ki a krémsajtot a tejföllel, a mustárral, a majonézzel.
Csepegtessünk pár csepp citromlét a halfilére, hintsük meg őrölt borssal, és törjük össze villával. Keverjük bele a kaporral és a paprika darabokkal együtt a tejfölös krémsajtba. Ha száraz lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk még. Lefedve legalább 2 órára tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat kíván hozzá: Max!
Hozzászólás zárolva.