Facebook hozzászólás
1 917

Kapros-túrós cukkini rétes

Cukkini rajongókat örvendeztetjük meg ezzel fantasztikus rétessel, melyet valószínűleg a vegetáriánusok is gyorsan bejegyzetelik a receptkönyvükbe. A túrós-kapros-köményes variációt egy szabadkai ismerősömtől tanultam, aki az ottani, de már a nálunk is kapható réteslapokból készítette.

005-3cukkiniHozzávalók:
6 réteslap,
4 kanál olaj,
4 deka liszt,
1 csomó kapor,
2 deci tej,
15 deka túró,
7o deka cukkini vagy tök,
1 kiskanál vegeta,
1 kiskanál köménymag,

Öntet:
3 tojás,
1 kanál olaj,
1 kanál joghurt,
1 kanál tej

Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük (stílusosan tökreszelőn), megsózzuk, majd a levétől kicsavarjuk. Az öntethez tartozók (és a köménymag) kivételével a hozzávalókat csomómentesre kikeverjük. Az öntet hozzávalóit külön szintén összekeverjük.
Három réteslapot egymásra teszünk, meglocsoljuk az öntettel (egy keveset hagyunk az öntetből a legvégére),majd rátesszük a többi lapot (3) és a túrós-cukkinis masszával megkenjük.Három rudat készítünk belőle. A rudak tetejét meglocsoljuk a megmaradt öntettel, majd olajozott tepsibe rakjuk és a köménymaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt elkészül.
Ha nem akarod egyszerre megsütni, az így megtöltött rétesrudakat le lehet fagyasztani. (Mindegyik rudat külön fóliázni!)

Ám ha egy kicsit olaszos ízekre vágysz, ezt a cukkinis finomságot is kipróbálhatod!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!