Hozzávalók:
- 4 libacomb
- ízlés szerinti tengeri só
- ízlés szerinti frissen őrölt bors
- 3 ek libazsír
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 fej (közepes) vöröshagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 1 kis doboz vagy üveg sárgabarack kompót
Elkészítés:
A megtisztított combokat óvatosan beirdaljuk, sóval, borssal jól „átmasszírozzuk”, bőrükkel lefelé beletesszük a tepsibe, a megolvasztott libazsírra. Rakjuk köré a hagymákat, meglocsoljuk a borral, és alufóliával jól lefedve betesszük a 220 fokos sütőbe. Egy óra múlva visszaveszünk a hőből úgy 190 fokra. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, hústűvel megnézzük, mennyire puha a húsunk, és meg is fordítjuk a combokat. Tedd felső lángra a sütőt, és 1-2 locsolgatással süsd készre. Most petrezselymes rizzsel és konzerv sárgabarack kompóttal kínáltam! Remek volt!
Hozzászólás zárolva.