Facebook hozzászólás
556

Karamellás alma

Bár idehaza egyelőre nem szokás balázsolni, de már sok gyerek kap édességeket a töklámpás mellé halloweenra. Hogy ne csak csoki kerüljön a tökbe, íme egy gyümölcsös édesség, ami gyorsan elkészül és a gyerekek szívesen rágcsálják. 

Hozzávalók:

8 kisebb alma

fél kiló cukor

2 dl víz

5 evőkanál méz

hurkapálcák vagy bambusz nyársak

sütőpapír

olaj

 

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, a mézet hozzákeverjük. Fél óra forralás elég szokott lenni, hogy a cukor karamellizálódjon. Közben az almákat mossuk meg és a vizet itassuk le róla papírtörlővel. Minden almát szúrjunk fel egy pálcikára. A sütőpapírt tegyük tálcára és kenjük meg egy kevés olajjal, hogy ne ragadjon majd rá a cukros alma.

Ha kész a szirup, akkor az almákat mártsuk bele a pálcikánál fogva, majd tegyük a sütőpapírra, ha megszáradt akkor vihetik a gyerekek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!