Facebook hozzászólás
386

Karfiol a sütőből

A karfiol egy igazi csodadoktor. Amellett, hogy védi a szívet, erősíti a csontokat, segíti a sebek begyógyulását, kiváló segítőtárs a fogyókúrában is. Most éppen egészben tettük a sütőbe, de előtte kapott egy finom masszá(zs)t is.

Kép: Krajcsó Judit

Hozzávalók:

  • 2 deci görög joghurt (natur)
  • 1 kiskanál só,
  • bors,
  • pici mustár,
  • 1 evőkanál olíva olaj,
  • csipetnyi curry,
  • 1 kanál szójaszósz,
  • fél kiskanál reszelt fokhagyma
  • parmezán sajt a tetejére

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd a zöldjétől lecsupaszított karfiol minden oldalát jól megmártogatjuk az öntetben. Sütőpapírra tesszük, és 180 fokon puhulásig sütjük (kb 3o perc), amíg megpirosodik. A sütőből kivéve még melegen megszórjuk a sajttal. Saláta ágyon tálaljuk. (Nem kell fólia alá tenni, a „massza” segít, hogy a karfiol átpuhuljon.)

A grillezett vörös káposzta saláta is igazán nagyszerű finomság. Kóstoltad már?

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!