Facebook hozzászólás
288

Karfiolkrémleves

A karfiolt úgy, ahogy van, minden formájában nagyon szeretem, gyakran készítek alaplével, zöldségekkel petrezselymes formában is levest belőle, de ez a tejszínes, fűszeres változat is nyerő. Ízlésünk szerint fűszerezhetjük, én legjobban szerecsendióval szeretem megbolondítani. Jó minőségű teljes kiőrlésű, testes kenyér illik hozzá.

Karfiolkremleves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
1/2 kg karfiol
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt

bors

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben puhára főztem, és a rózsákat beletettem a turmixgépbe. Öntöttem rá annyi főzőlevet, hogy a gép könnyedén megbirkózzon a pürésítéssel. Közben egy kis tálkában simára kevertem a lisztet a tejszínnel, néhány kanál főzővízzel elkevertem, és ezt a habarást is beleöntöttem a turmixpohárba. Fordítottam rajta néhányat, aztán pedig visszaöntöttem a lábasba. Felforraltam, és közben annyi tejszínt adagoltam a leveshez, hogy a számomra ideális sűrűséget elérje. Bőven tekertem bele borsot, szerecsendiót, utánasóztam, és kész is volt a leveske. Betétnek egyben hagyott, megfőtt karfiolrózsát adhatunk hozzá, amint fentebb írtam, rusztikus kenyér is kiváló kísérője.

Túrós-karfiolos pite
És akkor álljon itt még egy karfiolos recept! Szeretjük a zöldséges, egy tepsis finomságokat. Most éppen karfiollal készítettük ezt a remek pitét, amely elképzelhető brokkolis változatban is. Vendégváró finomságként muffinokat is süthetünk belőle.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!