Facebook hozzászólás
1 561

Karfiolos krokett

A karfiol ősszel olcsó, egészséges alapanyag, érdemes szezonjában minél többféle ételt készíteni belőle. Reform módon táplálkozók még pizzát is készítenek belőle, mi megelégszünk egy fincsi karfiol ropogóssal.

Karfiolropogós, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
80 dkg karfiol rózsáira szedve
1 db vöröshagyma felaprítva
2 evőkanál vaj
1 db zsemle áztatva, kinyomkodva
1 dl tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál tengeri só
1 kávéskanál szerecsendió
3 evőkanál tönköly barna liszt
-3 evőkanál tönköly zsemlemorzsa
olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt vízben puhára főzzük, majd lecsorgatjuk és villával kis darabokra nyomkodjuk. Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a zsemlét, a tejfölt és a karfiolt, összedolgozzuk. Ütünk bele egy tojást, ízesítjük, és kroketteket formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük forró olajban.

Fetás karfiol saláta, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

 

Ha ez az üde fetás karfiol saláta is érdekel, kattints a képre a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!