Karfiolos krokett
A karfiol ősszel olcsó, egészséges alapanyag, érdemes szezonjában minél többféle ételt készíteni belőle. Reform módon táplálkozók még pizzát is készítenek belőle, mi megelégszünk egy fincsi karfiol ropogóssal.
Hozzávalók:
80 dkg karfiol rózsáira szedve
1 db vöröshagyma felaprítva
2 evőkanál vaj
1 db zsemle áztatva, kinyomkodva
1 dl tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál tengeri só
1 kávéskanál szerecsendió
3 evőkanál tönköly barna liszt
-3 evőkanál tönköly zsemlemorzsa
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt vízben puhára főzzük, majd lecsorgatjuk és villával kis darabokra nyomkodjuk. Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a zsemlét, a tejfölt és a karfiolt, összedolgozzuk. Ütünk bele egy tojást, ízesítjük, és kroketteket formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük forró olajban.
Ha ez az üde fetás karfiol saláta is érdekel, kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.