Facebook hozzászólás
903

NINCS JOBB A HÁZINÁL

Készíts karácsonyi granolát és mézeskalács likőrt!

Arra bátorítunk mindenkit, ne hagyjátok, hogy elsodorjanak ezek a furcsa hónapok, inkább álljatok az élükre, és ti magatok is váljatok rendkívülivé idén karácsonykor! Hiszen az idei év maga a „rendhagyó” fogalom megtestesítője. Mint az év többi részét, a karácsonyt is teljesen másképp fogjuk megélni. Ezért hoztunk néhány tippet, hogy mivel tehetitek az idei ünnepeket egy kicsit különlegesebbé. Például házi granolával és házi likőrrel.

Ezen a télen a karácsonyi vásárokon is maszkot kell viselnünk, a hideg esti séták forrócsokizós cukrászdái helyett most az otthoni kakaóval kell beérnünk, és a nagy családi összejövetelek is maximum tíz fősek lehetnek. Ugye milyen elkeserítően hangzik? Épp ezért, most még nagyobb szükség van arra, hogy mosolyt csalj szeretteid arcára, és hogy te magad se búsulj bele ezekbe a körülményekbe.

Készíts idén karácsonyi granolát! Fotó: Depositphotos
Készíts idén karácsonyi granolát! Fotó: Depositphotos

 

Az idei karácsonyt tervezd kicsit másképp, tedd különlegessé. Kezdj el készülni már most, hogy elébe menj a decemberi „(n)agyrohanásnak”. Ezzel nemcsak a saját, de a körülötted lévők hangulatát is feldobhatod a szürke, szinte egyforma napokban. Létezik egy olyan egzotikus mézeskalács likőr, melynek most, egyszeri alkalommal
eláruljuk a receptjét. Fontos, hogy ennek már a napokban nekikezdhettek, hiszen szükség lesz pár hétre, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Itt van például ez a különleges házi müzlikeverék, amely tökéletes ajándék lehet mindazoknak, akik szeretnek egészségesen étkezni.

Karácsonyi granola hozzávalói:

300 g zabpehely, 100 g dió durvára felaprítva, 50 g mandula durvára felaprítva, 50 g tökmag, ¼ kk só, 2 kk fahéj, ¼ kk őrölt szerecsendió, ¼ kk őrölt gyömbér, ¼ kk őrölt szegfűbors, 4-5 ek juharszirup, 1 ek vörös áfonyaszirup (elhagyható), 100 g vörös áfonya, 100 g magas kakaótartalmú étcsoki durvára felaprítva, 1 narancs lereszelt héja,

Ha szeretnétek kimondottan jó minőségű alapanyagból összeállítani ezt az ajándékot, akkor érdemes a Mixit oldalára is ellátogatnotok, ahol mindegyik hozzávalót megtaláljátok, így utaznotok sem kell értük. Utána egy nagy tálba öntsétek ki a magokat, és a zabpelyhet, szórjátok meg a fűszerekkel és locsoljátok meg a szirupokkal. 180°-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt pirítsátok meg, félidőben pedig keverjétek át, hogy egyenletesen süljön. Ha megpirult a granola, forgassátok bele a felaprított vörös áfonyát és étcsokit, illetve a narancs lereszelt héját. Ezután hagyjátok pihenni egy éjszakát, és másnap már csomagolhatjátok is.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!