Kevert süti gyümölccsel
Sok pozitívuma van ennek a sütinek. Egyrészt az elkészítési ideje mindössze egy óra. Összeállításához elég egy edény. Ráadásul készíthetjük friss gyümölccsel, befőttel vagy fagyasztottal, mindenhogyan finom lesz.
Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
20 dkg cukor
4 nagy tojás
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
kb. 50-70 deka tisztított, darabolt gyümölcs (meggy, cseresznye, sárgabarack, eper, ribizli, szilva, vagy bármi egyéb, akár vegyesen is)
Elkészítés:
A puha vajat keverőtálba tesszük a cukorral, és fehéredésig habosítjuk. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt, végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet is. Nagyobbacska tepsibe kanalazzuk a tésztát, rászórjuk a kiválasztott gyümölcsöt, kicsit bele is nyomkodjuk őket a masszába. A tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral (én kókuszvirág cukrot használtam, elképesztő ízt adott a sütinek, melegen ajánlom mindenkinek, de természetesen anélkül is el lehet készíteni), és bedugjuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt megsütjük, de mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizze le, átsült-e a közepe is.
Hozzászólás zárolva.