Facebook hozzászólás
16 110

Kókuszkocka – diétázóknak és lisztérzékenyeknek

A kókuszkocka az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb sütemények egyike. Ez a változat most a diétázóknak és a gluténérzékenyeknek készült, akik néhány alkotóelem módosításával, így büntetlenül fogyaszthatják.

Kép: andio.hu

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 tojás,
  • 8 kanál kókuszliszt,
  • 4 evőkanál eritrit (nyírfacukor, kókuszcukor),
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 csipet só

Csokimázhoz:

  • 10 deka min.70%-os étcsoki,
  • 2,5 dl (kókusz)tej,
  • 10 deka eritrit (nyírfacukor),
  • 2 evőkanál cukrozatlan/zsírszegény kakaópor,
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra melegítsd elő. A piskótához a tojásokat válaszd szét, a sárgáját a cukorral fehéredésig habosra kevered, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá vered.  A sárgájához apránként adagold a felvert tojáshab egynegyedét. Közben a kókuszlisztet keverd a szódabikarbónával. És szitáld a kókuszlisztet a tojássárgájához. A legvégén a maradék felvert tojáshabot is add hozzá. 30×22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítsd. (sütés kb. 30 perc)
Csokimáz: A tejet felteszed forrni a kakaóporral. Hozzáteszed a cukrot és az étcsokit is beletördeled. Olvaszd sűrű masszává. Ha közepesen kihűlt, a kockára vágott piskótát forgasd meg benne, végül kókuszreszelékben is hempergesd meg. (Forrás: andio.hu)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!