Facebook hozzászólás
433

Kókuszos panna cotta pite gyümölcsökkel és Raffaelloval

Fördős Zé gaszroblogger nem főz karácsonyi menüt, ám megosztotta velük egyik legkedvesebb desszertjét. A panna cottás gyümölcsös pitének már a látványa is emeli az ünnep fényét. Hát még az íze!

Kép_ sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Alapanyagok az omlós-ropogós pitetésztához:

  • 350 g liszt
  • 50 g porcukor
  • 5 g só
  • 270 g hideg vaj
  • 1 tojás
  • 1 ek hideg víz

A panna cottához:

  • 5 dl sűrű kókusztej (kis piros konzerv shan’shi)
  • 3 dl víz
  • 50 g kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor v. egy rúd vanília
  • 8 lap zselatin

A díszítéshez:

  • 50 dkg bogyós gyümölcs vegyesen
  • 8 db Raffaello praliné

Elkészítés:
A tésztához lazán összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot, a sót, a kockákra vágott hideg vajat, a tojást és a hideg vizet, úgy, hogy ügyelünk rá, hogy ne dolgozzuk túl. Egy fél órát hűtőben pihentetjük, majd egy lisztezett deszkán egészen vékonyra (kb. 3 mm) nyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott piteformát. A felesleget levágjuk és egy alufóliával kibélelve babot öntünk rá nehezéknek, és így sütjük 180 fokon 15 percig. Ezután eltávolítjuk a nehezéket, kevés vízzel felvert tojással kikenjük és további 10 percig sütjük.

A panna cottához a sűrű kókusztejet vízzel hígítjuk, hogy tej sűrűségű legyen, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliát. 80 fokosra hevítjük és hozzáadjuk a hideg vízben 5 percig áztatott és kicsavart zselatinlapokat. Elkeverjük és az elősütött pitébe öntjük, majd rögtön lehűtjük (lehetőleg 15 percig sokkolóban, utána hűtőben.)
A megszilárdult panna cottára bogyós gyümölcsöket és Raffaello pralinékat szórunk és így tálaljuk.

Így készül a másnapos mézes puszedli
Az ünnepi hangulathoz nélkülözhetetlen a csokoládé, a narancs és a fahéj illata, s ezek rendszerint a mézes sütemények alapanyagai is. Ez a nagyon finom puszedli egy napos pihentetés után alakul finom süteménnyé. Ezért másnapos. Harmadnapra viszont láthatatlanná válik, ha nem vigyázunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!