Kolbászos, babos egytál
Vegyünk egy pár jófajta sütni való kolbászt, egy kis zöldséget, babot, tésztát, házasítsuk össze édes paradicsommal, főzzük meg őket, és élvezzük!
Hozzávalók:
1 tekintélyes darab sütni való kolbász
egy löttyintésnyi olíva olaj
1 nagy vöröshagyma finomra vágva
3 zellerszár feldarabolva
2 kisebb sárgarépa feldarabolva
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
1 doboz fehér bab konzerv
1 liter csirkehúsleves
20 dkg apró tészta, én maccheronit használtam
friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kolbászokat kiszabadítottuk a bélből, diónyi gombócokat formálunk belőlük, majd egy gondolatnyi olajon megsütjük őket, csak annyira, hogy körben színt kapjanak. Amikor szép barnák, kiszedjük őket az edényből és félretesszük.
Adjunk még egy kevés olajat a visszamaradt zsiradékhoz, dobjuk az edénybe a hagymákat, zellerszárat és a répát, pároljuk kevergetve 10 percig. Öntsük hozzá a paradicsomot és a levest, forraljuk fel, és főzzük úgy tíz percig, ezután tegyük vissza a levesbe a húsgombócokat, majd adjuk hozzá a tésztát is. Főzzük a levest addig, amíg a tészta meg nem főtt. Utoljára adjuk a levesbe a babot, azt már csak át kell forrósítani. Sűrű, tartalmas egytál ételt kapunk. Ha marad belőle, a levet a tészta felszívja, ezt pótolhatjuk egy kis levessel, de ehetjük sűrűn is. Friss petrezselyem nem fog ártani a tetejére.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.