Facebook hozzászólás
614

Kölesfelfújt

Tudom, a kölest legtöbben madáreleségnek tartják, pedig ideje lenne felülvizsgálni ezt a nézetet. Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente egyszer javasoljuk fogyasztani mi is, mert olcsó és rendkívül egészséges gabonaféle, mely ráadásul nem tartalmaz glutént.

Kölesfelfújt, Kép: majomkenyer.hu
Kép: majomkenyer.hu

Hozzávalók:
12 dkg köles
0,5 liter tej
1 dl víz
2 egész tojás
10 dkg cukor
2 dkg vaj
reszelt citromhéj

Elkészítés:

A kölest a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a cirom héjával, csipetnyi sóval felforraljuk, és addig főzzük, amíg a szemek egészen megduzzadnak, és a tejet magukba szívják. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukor másik felével. A tojás sárgákat a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt köleshez, és a felvert tojáshabot is beletesszük.  Egy kisebb tepsit zsiradékkal kikenünk és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük. Kockákra vágjuk. Tálaláskor kínálhatjuk lekvárral, csokoládéöntettel, befőttel.
Forrás: majomkenyer.hu

Sült zöldségek kölessel
Ez az étel vegetáriánusoknak remek főétel, nem vegáknak pedig például sült csirke- vagy kacsacombhoz remekül el tudom képzelni. A köles nagyon egészséges, nyugodtan kiválthatjuk vele például a rizst is a változatosság kedvéért.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!