Facebook hozzászólás
776

Koreai palacsinta

Akik vonzódnak a hagyományostól eltérő ételekhez, ne habozzanak kipróbálni. A végeredmény egy kellemes ízű, belül kicsit krémes zöldséges palacsinta, ami mellé tálaljunk édes chili szószt.

Koreai palacsinta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó
10 dkg rövid szemű rizs
6 dkg liszt
2 tojás

2 teáskanál foghagyma-gyömbér paszta (ennek hiányában reszelt gyömbér és tört fokhagyma keveréke)
2 teáskanál szójaszósz
2-2,5 dl víz
olaj
szezámolaj

zöldségek julienne-re vágva: sárgarépa, paprika, póréhagyma

Elkészítés:
A sárgaborsót és a rizst megmostam, majd annyi vízben, amennyi ellepi, odatettem főzni. Menet közben sóztam, és kevergettem, időnként pótoltam a vizet. Amikor a borsó puha volt, félrehúztam a masszát a tűzről, kihűtöttem. Ezután robotgépben pépesítettem a keveréket, hozzáadtam a szójaszószt, a tojásokat, lisztet, fokhagymapasztát és a vizet. Ez utóbbival óvatosan bánjunk, mert előfordulhat, hogy nem lesz szükség mind a két és fél deci vízre.   Végül az összevágott zöldségeket keverjük a masszába. Egy serpenyőbe öntsünk minimális olajat, valamint néhány csepp szezámolajat, de ez a mennyiség csak annyi legyen, hogy éppen csak legyen olaj az edényben. Forrósítsuk fel, majd merőkanállal tegyünk a masszából a serpenyőbe egy adagot. Vegyük vissza a hőt, és kis lángon süssük a palacsintákat szép barnára. Fordítsuk meg, süssük meg a másik oldalát is.Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár
Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok “maradék” pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.

Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár
Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok “maradék” pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!