Krumplis-diós kenyér
Szeretek kenyeret sütni, szeretem tudni, mi van a kenyérben. Jó ideje a kenyérsütő gépet már csak dagasztásra, kelesztésre használom, a tészta a sütőben sül aztán ropogós héjúra.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl langyos víz
60 ml tej
3 dkg burgonyapehely
1 evőkanál melasz
1 evőkanál olívaolaj
2,5 dkg élesztő
1 púpos teáskanál só
2 marék durvára vagdalt dió
Elkészítés:
Az élesztőt feloldottam egy kevés langyos vízben, majd a folyékony hozzávalókat beleöntöttem az üstbe, ezt követték a száraz anyagok. Másfél óra múlva fantasztikus állagú tésztám lett, amit megformáztam, fél órát hagytam még kelni, majd 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütöttem.
Hozzászólás zárolva.