Facebook hozzászólás
565

Krumplis-diós kenyér

Szeretek kenyeret sütni, szeretem tudni, mi van a kenyérben. Jó ideje a kenyérsütő gépet már csak dagasztásra, kelesztésre használom, a tészta a sütőben sül aztán ropogós héjúra.

Diós kenyér, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl langyos víz
60 ml tej
3 dkg burgonyapehely
1 evőkanál melasz
1 evőkanál olívaolaj
2,5 dkg élesztő
1 púpos teáskanál só
2 marék durvára vagdalt dió

Elkészítés:
Az élesztőt feloldottam egy kevés langyos vízben, majd a folyékony hozzávalókat beleöntöttem az üstbe, ezt követték a száraz anyagok. Másfél óra múlva fantasztikus állagú tésztám lett, amit megformáztam, fél órát hagytam még kelni, majd 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütöttem.

Ír szódás kenyér
Személyes ismeretségünk egy New Jersey-i pékségben köttetett, amely pékség arról híres, hogy az üzembe a vásárlók bemehetnek, és az állványokról maguk választhatják ki a számukra szimpatikus kenyereket, pékárukat, de akár abból a gépből is kikapkodhatják a forró péksüteményt, amelynek futószalagjáról azok tűzforróan kisétálnak a kemencéből. Ez a kenyér nem igényel gyúrást, kelesztést, egy óra alatt elkészül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!