Kukoricás-fokhagymás buci
Egy tökéletes szendvics alap. A kukoricaliszttől jó állagú, és szép színű lesz a tészta, és beltartalmi értéke is magas. A fokhagymától pompás illata lesz. Diétázóknak és tudatosan táplálkozóknak változatosságot nyújt. És amikor sül, hmmmmm, azt hiszem a vámpírok messze elkerülik a konyhánkat.
Hozzávalók 16 db-hoz:
2 dkg olaj
2 dkg cukor
2 dkg só
3 dkg élesztő
20 dkg langyos víz (+/- 1-2 ek)
18 dkg kefir/joghurt
1 gerezd reszelt fokhagyma, vagy 1 mk fokhagyma por
10 dkg rétes liszt
15 dkg kukoricaliszt
45 dkg sima liszt
2 ek (kb. 3 dkg) tejpor (elhagyható)
1 dl tej a kenéshez
Elkészítés:
A fokhagymát belereszelem a kefirbe. Bekészítem a kenyérsütő tartályába érkezési sorrendben. Tészta programon indítom, kidagasztatom. Figyelem dagasztás közben, ha kemény lenne a tészta, teszek egy evőkanálnyi vizet és beledolgoztatatom. Ha kell, még akkor korrigálom. Hagyom megkelni.
Lisztes nyújtó táblára borítom, átgyúrom. Két részre vágom, és kinyújtom kb. 25 cm-es kör alakra. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágom.
Megkenem a tetejét tejjel, és 180 c°-on szép pirosra sütöm ( kb. 15-18 perc). Mikor kiveszem a sütőből, ismét megkenem tejjel, majd rácson hagyom kihűlni. Max többi receptjét itt találjátok.
Hozzászólás zárolva.