Facebook hozzászólás
536

Különleges nyári kukorica krémleves

Kukoricaimádók, figyelem! Ebben a levesben alig 30 perc alatt összehoztuk két kedvenceteket. Párosítottuk a főtt kukorica nyári ízét, és a pattogatott frissességét. Pikánsan ízesítettük, és még baconnal is megfejeltük. Fantasztikus lett!

Kép: Maggi
Kép: Maggi

Hozzávalók (6 személyre)

  • 50 dkg fagyasztott kukorica
  • 1 nagyobb szem krumpli, felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 l víz
  • 2 db tyúkhús leveskocka
  • 1 teáskanál morzsolt koriander levél (vagy kis csokor friss koriander)
  • 2 dl tejszín
  • pirított bacon / tökmag / pattogatott kukorica, és vágott snidling a tálaláshoz

Elkészítés:
A hagymát a vajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a kukoricát és a krumplit.Öntsük fel a vízzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a kockát és a koriandert, főzzük 10 percig. A levest turmixoljuk, törjük át sűrű szövésű szitán, majd a tejszínnel öntsük fel, és további pár perc alatt forraljuk készre.
Tálaláskor a tetejére szórjunk pirított bacont, pirított tökmagot, vagy pattogatott kukoricát, amit kiegészíthetünk vágott snidlinggel.

Az almával bolondított zöldséges krémlevest kóstoltad már? Itt az ideje, hogy elkészítsd!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!