Kuszkusz fahéjjal és almával
A kuszkuszt sokan gondolják apróra zúzott búzának, ezzel szemben a kuszkusz valójában tészta, mely úgy készül, hogy daraszemeket nagyon finom lisztréteggel vonnak be, így azok könnyebben magukba szívják a nedvességet. Kinézetre inkább gabonafélének tűnik, és megfőzni is úgy szokás. Észak-Afrikából ered, de a világ minden táján ismerik.
Hozzávalók:
200 gramm kuszkusz
200 ml tejszín
400 ml tej
2 db alma
3-4 dkg vaj
1 narancs leve
1 marék apróra vágott dió
2 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt összeöntjük, forráspontig hevítjük, majd leöntjük vele a kuszkuszt. Beletesszük a mézet, a fahéjat, a tálat lefedjük, és hagyjuk, hogy a kuszkusz megdagadjon. Addig az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a felmelegített vajon a szeleteket megsütjük, megkaramellizáljuk. Ha a kuszkusz túlságosan magába szívta volna a tejet, öntsünk hozzá narancslevet. Tálaláskor a langyos kuszkuszra halmozzuk az alma szeleteket, megszórjuk a dióval, akár egy csipet fahéj is mehet még rá. Dúsíthatjuk mazsolával, aszalt áfonyával.
Hozzászólás zárolva.