Facebook hozzászólás
4 158

Lassan sült báránylapocka

A bárány hagyományos húsvéti étel, ha alacsony hőfokon sütjük több órán át, vajpuha, szaftos sültet kapunk, ráadásul alig van vele munka.

Lassan sült báránylapocka, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 kg báránylapocka
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél citrom
1 evőkanál liszt
rozmaring

bors

Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, apróra vágott rozmaringgal is fűszerezzük, felgöngyöljük és összekötözzük. Egy tepsibe beleszórjuk a negyedekbe vágott vöröshagymát, a félbe vágott fokhagyma gerezdeket, ráfektetjük a húst, öntünk alá egy deci vizet, szorosan lefedjük fóliával, és 120 fokon kb. 3 órán át sütjük. Ha megpuhult a hús, kiemeljük a tepsiből, és a levét liszttel besűrítjük. Alaposan kiforraljuk a szószt, majd átszűrjük, ezt kínáljuk a pecsenye mellé.

Édes, csípős báránycsülök lassan sütve, citromos, mákos tagliatellével
Ez aztán az izgalmas, szokatlan recept! Sajnos báránycsülökhöz ritkán jutunk hozzá, de ha esetleg mégis szert teszünk rá, ezzel az eljárással, amit Györgyi ír, biztosan nagyon finom lesz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!