Lassan sült báránylapocka
A bárány hagyományos húsvéti étel, ha alacsony hőfokon sütjük több órán át, vajpuha, szaftos sültet kapunk, ráadásul alig van vele munka.
Hozzávalók:
1 kg báránylapocka
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél citrom
1 evőkanál liszt
rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, apróra vágott rozmaringgal is fűszerezzük, felgöngyöljük és összekötözzük. Egy tepsibe beleszórjuk a negyedekbe vágott vöröshagymát, a félbe vágott fokhagyma gerezdeket, ráfektetjük a húst, öntünk alá egy deci vizet, szorosan lefedjük fóliával, és 120 fokon kb. 3 órán át sütjük. Ha megpuhult a hús, kiemeljük a tepsiből, és a levét liszttel besűrítjük. Alaposan kiforraljuk a szószt, majd átszűrjük, ezt kínáljuk a pecsenye mellé.
Hozzászólás zárolva.