Facebook hozzászólás
1 942

Lazacfilé spenótágyon

Hazánkban nagyon kevés a halfogyasztás, pedig jótékony Omega-3 zsírsavhoz juthatunk belőlük. Egyre több kutatás foglakozik az Omega-3 zsírsav hatásaival az érrendszerre, segíti az ételek glikémiás indexének csökkentését és a zsírégetést, de depresszió kezelésében is javasolják.

Kép: BioTechUSA

Hozzávalók:
● 80 deka lazacfilé
● 1 evőkanál méz
● 1 evőkanál édes fűszerpaprika
● fél teáskanál citrombors
● 1 teáskanál tengeri só
A körethez

● 40 deka spenót (fagyasztott is megfelelő)
● 1 evőkanál kókuszolaj
● 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés
A lazacokat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, és szeleteljük fel. Egy kis tálban keverjük össze a paprikát, a borsot és a sót. Locsoljuk meg a mézzel a lazacfiléket, és szórjuk meg a fűszerkeverékünkkel, majd 1 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Felforrósított serpenyőben 4-5 perc alatt süssük meg a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük további 2-3 percig. A kókuszolajat/zsírt egy serpenyőben megolvasztjuk, a fokhagymanyomóval kipréselt fokhagymát is hozzáadjuk, beledobjuk a spenótleveleket, és 2-3 perc alatt összefonnyasztjuk. Tálaláskor a spenótlevelekre helyezzük a lazacfilét, és frissen facsart citrom levével meglocsoljuk. (Silye Gabriella, BioTechUSA sporttáplálkozási szakértő)

Életforma-tippek

Ha szigorú diétán vagyunk, a méz kicserélhető egy kis kókuszolajra.

Ehhez a nagyon egészséges recepthez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű fokhagyma, meg persze  fokhagymanyomó. Így most a lazackészítéshez egy fokhagymanyomót ajánlunk.

S bár a fokhagymaillat nem túlzottan teszi próbára a kezet, nem árt, ha elővigyázatosak vagyunk. Így most egy szagsemlegesítő szappan és egy hozzá való tartót ajánlunk, amely nem csak fokhagymához, hanem például hagymához is jól jöhet.

Az Életforma Shopban pedig mindig találhatsz más ötletes dolgokat is!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!